BBTK > Mijn Rechten > Ecocheques

3-10-2017 14:37 Afdrukken

De ecocheques

 

 

 
Net eco-cheques gekregen? Je stelt je misschien vragen rond dit recht. Wat zijn deze cheques? Wat kan ik ermee kopen? Wanneer en hoe doe ik dat? Een antwoord op jouw vragen.

Wat is dat, een ecocheque?

De ecocheque is een cheque bestemd voor de aankoop van ecologische producten en diensten. Je krijgt ze van je werkgever en je kan er bepaalde producten mee betalen bij handelaars en dienstverleners.

De producten en diensten die met ecocheques kunnen worden aangekocht, staan limitatief opgelijst in de cao nr. 98. Die lijst wordt om de 2 jaar geëvalueerd en aangepast.

 

Sinds 1 juni 2017 werd de lijst met gebruiksmogelijkheden van de ecocheques uitgebreid. De sociale partners hebben immers de lijst herzien van producten die je hiermee kan kopen. Dit is een 'verbetering' en een 'vereenvoudiging' van deze lijst. Voortaan kan je er ook bomen en planten mee kopen (met uitzondering van boeketten bloemen), onderhoudsproducten of (elektrisch) tuingereedschap, tweedehandsartikelen, enz.

Onlangs veranderd van werk?

Dan heb je recht op ecocheques, vanwege je vorige werkgever. Vraag het gerust even na bij je afdeling, wij gaan dit voor je na.