BBTK > Mijn Rechten > Einde contract (-2)

21-9-2017 13:58 Afdrukken

Einde contract (-2)

Wat moet ik doen om een uitkering te krijgen?

Elke werkzoekende die in Vlaanderen woont, moet zich inschrijven bij de VDAB. Woon je in Brussel? Ga dan langs bij Actiris. Dit kan vanaf 4 weken voor de datum waarop je contract eindigt en tot 8 dagen erna. Let wel op! Deze inschrijving is niet voldoende om een werkloosheidsuitkering te ontvangen. Om een werkloosheidsuitkering aan te vragen moet je je ook inschrijven bij een uitbetalingsinstelling zoals de BBTK. Je doet dit best zo snel mogelijk. Je zal je identiteitskaart, je inschrijvingsbewijs van de VDAB (of Actiris) en je C4 nodig hebben. Indien je werkgever je dit document niet wil geven zal de BBTK het nodige doen om je rechten te vrijwaren.


Wat doet de BBTK voor mij?

Als uitbetalingsinstelling zal de BBTK je informeren over je rechten (zoals het al dan niet in aanmerking komen voor outplacement) en de werkloosheidsdienst van het ABVV bezorgt je de nodige documenten zoals de controlekaart. Zij nemen ook contact op met de RVA, dit hoef je dus niet zelf te doen. De RVA beslist binnen een maand of je recht hebt op een uitkering. Hoeveel je zal krijgen hangt af van je gezinssituatie, je vorige loon en je werkervaring. Wie een uitkering ontvangt, is verplicht actief naar werk te zoeken en beschikbaar te zijn voor de arbeidsmarkt.
Nam je zelf ontslag? Je zal een periode geschorst zijn alvorens je recht hebt op een uitkering? Doe toch al het nodige zodat je zeker in orde bent.


Heb je nog vragen of verloopt je ontslag niet zo vlot? Je kan steeds terecht bij jouw lokale BBTK-afdeling voor advies.

Share/Bookmark