BBTK > Mijn Rechten > Ontslag nemen

21-9-2017 12:18 Afdrukken

Ontslag nemen

Je besluit staat vast: je gaat ontslag nemen! Tijd om nieuwe horizonten op te zoeken. Of misschien heb je al een nieuwe job? Wat de reden ook is, er zijn natuurlijk wel een aantal zaken waar je rekening moet mee houden. We zetten de belangrijkste zaken op een rijtje.


Je werkgever inlichten

De eerste stap is je werkgever op de hoogte te brengen dat je de arbeidsovereenkomst wenst te beëindigen. Doorgaans doe je dit mondeling alvorens je ontslagbrief te overhandigen maar dat is niet verplicht. Je ontslag is pas écht geldig vanaf de schriftelijke mededeling aan je werkgever of zijn vertegenwoordiger. Er zijn een aantal mogelijkheden:


• Je geeft de ontslagbrief persoonlijk af (opgelet: omgekeerd mag dit niet, een werkgever moet een ontslag steeds aangetekend opsturen). Je werkgever/zijn vertegenwoordiger moet een kopie van de brief tekenen voor ontvangst.
• Je stuurt de ontslagbrief op per aangetekend schrijven. Het ontslag gaat ten vroegste in de 3de werkdag na datum van verzending (op basis van de poststempel).
• Per deurwaarderexploot (uitzonderlijk).


De opzegtermijn begint te lopen op de eerste maandag nadat je deze brief overhandigt (of de maandag na de derde werkdag indien je de brief aangetekend hebt verstuurd).

Bijvoorbeeld:
- Je geeft je ontslagbrief persoonlijk af op woensdag. Je werkgever of zijn vertegenwoordiger tekent voor akkoord: je opzegperiode gaat vanaf de daaropvolgende maandag in.

- Je stuurt op maandag je ontslagbrief per aangetekend schrijven, op donderdag is je werkgever ingelicht.  Je opzegperiode gaat vanaf de daaropvolgende maandag in.


De ontslagbrief: wat moet er zeker in staan?

Je ontslagbrief moet een aantal elementen  bevatten om geldig te zijn:

• je naam en adresgegevens;
• de datum;
• het feit dat je ontslag wilt nemen en dus de arbeidsovereenkomst wilt beëindigen;
• het volledige adres van het bedrijf;
• de datum waarop de opzegtermijn ingaat;
• de bij wet vastgelegde maximumduur van de opzegtermijn (deze kan je hier berekenen);
• je handtekening.


Je houdt deze brief best zakelijk en kort. Je bent niet verplicht de reden van je ontslag mee te delen. Toch twijfels over de inhoud? Online vind je tal van voorbeelden.


Indien er fouten in je ontslagbrief staan, is je ontslag nog steeds geldig maar de arbeidsovereenkomst wordt dan verbroken in plaats van beëindigd. Dit wil zeggen dat de partij die de overeenkomst verbreekt (in dit geval dus de werknemer) een schadevergoeding moet betalen aan de andere partij. Let dus steeds goed op! 

Share/Bookmark