BBTK > Mijn Rechten > Ontslag nemen (-2)

22-9-2017 11:38 Afdrukken

Ontslag nemen (-2)

 

Moet ik tijdens mijn opzegperiode gaan werken?

Het is mogelijk dat je werkgever je zegt dat je de opzegperiode niet hoeft te presteren. Meestal zal je echter gewoon tot het einde van de termijn moeten werken. Tijdens je opzegperiode loopt je arbeidsovereenkomst gewoon door: je oefent dezelfde job uit met hetzelfde loonpakket. Je hebt wel recht op sollicitatieverlof met behoud van loon. Afhankelijk van je situatie heb je recht op een halve of een hele dag per week. Je moet dit, in overleg met je werkgever, wekelijks opnemen. Je kan het dus niet opsparen.
Word je ziek tijdens je opzegperiode? Of heb je nog vakantie gepland? Wanneer je zelf ontslag neemt wordt je opzeggingstermijn nooit geschorst. Hij loopt gewoon door en eindigt op de voorziene datum.

 

Kan mijn werkgever mijn ontslag weigeren?

Neen. Je werkgever kan je ontslag niet weigeren. Indien hij weigert je ontslagbrief te ondertekenen ben je wel verplicht deze per aangetekend schrijven of deurwaardersexploot te versturen.

 

Ik heb een contract van bepaalde duur. Kan ik ontslag nemen?

Nee, een contract van bepaalde duur kan je in principe niet vroegtijdig beëindigen tenzij je een verbrekingsvergoeding betaalt. Er is wel een uitzondering voorzien gedurende de eerste helft van de overeenkomst. Tijdens de eerste helft kunnen zowel jij als je werkgever de overeenkomst beëindigen. Let wel op: deze uitzondering is geplafonneerd op 6 maanden (ook als je een contract hebt voor een periode langer dan een jaar).

Als je twijfels hebt aarzel dan niet contact op te nemen met je lokale BBTK-afdeling.

 

Share/Bookmark