BBTK > Mijn Rechten > Voordeel van allerlei aard - 2

19-2-2018 12:23 Afdrukken

Voordeel van allerlei aard (-2)

In het kader van een kostenbesparend beleid wil onze werkgever alle mobiele telefoons die door het bedrijf worden betaald van de werknemers van onze dienst afnemen. Heeft hij daar het recht toe?

Neen, je werkgever mag niet zomaar een voordeel in natura afnemen. Het privégebruik van je smartphone maakt nu eenmaal deel uit van je loonpakket. Je werkgever kan niet eenzijdig de arbeidsvoorwaarden, waaronder je loon, veranderen.

Mijn werkgever heeft bij mij thuis, in het kader van telewerk, een ADSL-lijn laten installeren. Ik hoop dat dat niet als een voordeel van allerlei aard zal worden aangerekend want ik heb al een eigen internetabonnement!

Neen, aangezien die lijn werd geïnstalleerd in het kader van de arbeidsbetrekking is dat geen voordeel van allerlei aard. Dat zou anders zijn geweest indien die internetaansluiting ook voor privédoeleinden was geïnstalleerd.

Ik ben net ontslagen. Van mijn werkgever mocht ik een smartphone en een laptop gebruiken maar die telt hij niet mee in de berekening van mijn vertrekvakantiegeld. Is dat normaal?

Neen, die voordelen worden je als loon toegekend en bijgevolg moeten ze opgenomen worden in de berekeningsbasis van het vertrekvakantiegeld.

Naast deze voordelen in natura kan er ook een bedrijfswagen als voordeel in natura worden toegekend. Er bestaan ook andere voordelen (maaltijdcheques, cadeaucheques, cultuurcheques en ecocheques) die ontsnappen aan de betaling van sociale bijdragen en weinig fiscale impact hebben.