BBTK

8-2-2017 15:35 Afdrukken

Let us keep our airport jobs!

 

60.000 jobs op (en dankzij) de luchthaven van Zaventem. Dat is het aantal jobs dat in gevaar is als er geen oplossing gevonden wordt voor de strenge Brusselse geluidsnormen. Wil je mee helpen om de 60.000 jobs op de nationale luchthaven te behouden? Wil je vrienden en familie blijven uitzwaaien of verwelkomen op Brussels Airport? Wil je pakjes en voeding van over heel de wereld bij jou krijgen of levensreddende medicijnen snel opsturen naar de landen waar ze nodig zijn? Steun dan ‘Let us keep our airport jobs’, een initiatief van de gehele luchthavengemeenschap!

 

Onderteken de online petitie hier en roep familie, vrienden en sympathisanten op om hetzelfde te doen. Steun ons ook op sociale media met als hashtag #keepourairportjobs

 

Waarom is deze actie nodig?


20.000 mensen verdienen dagelijks hun brood dankzij hun job op Brussels Airport. Voor iedere job op de luchthaven worden en trouwens nog eens twee bij gecreëerd op andere plaatsen. Dat maakt samen 60.000 jobs. Een getal dat je moeilijk kan bevatten, maar het is even veel als bijna 30 keer Caterpillar Gosselies, 10 keer Ford Genk of 4 keer Sabena.

Deze 60.000 jobs zijn echter in gevaar door politieke spelletjes en eenzijdige, strenge regels. Politici en regeringsleiders uit de verschillende delen van het land zoeken een oplossing voor de strenge Brusselse geluidsnormen. Die normen zijn zo streng dat vliegtuigmaatschappijen er niet aan kunnen voldoen.


Stel je even voor dat je van de federale politie aan de rechterkant van de baan moet rijden, maar in een bepaalde gemeente krijg je een boete als je niet links rijdt. Wat moet je dan doen? Rechts rijden en een boete krijgen? Of links gaan rijden maar jouw rijbewijs op het spel zetten? Deze afweging moeten piloten bijna dagelijks maken in ons land.
We willen dat de geluidsnormen redelijk blijven, zodat vracht- en passagierstoestellen nog kunnen blijven vliegen. Enkele vliegtuigmaatschappijen hebben ons land al de rug toegekeerd en vliegen voortaan vanuit Amsterdam of Frankfurt. Dat kunnen we niet laten gebeuren! Vanuit de hele luchthavengemeenschap trekken we daarom aan de alarmbel. Let us keep our airport jobs!

 

Wie zit er achter de actie ‘Let us keep our airport jobs’?


Deze actie is een samenwerking vanuit de hele luchthavengemeenschap: vakbonden, werkgevers en vakorganisaties staan zij aan zij om de jobs op Brussels Airport te behouden:
ABVV, Air Cargo Belgium (ACB), ACLVB, ACV, Airline Operators Committee (AOC), Brussels Airport Company (BAC), Board of Airlines Representatives (BAR), Belgian Air Transport Association (BATA) en Voka.

 

Op welke manier kan ik ‘Let us keer our airport jobs’ ondersteunen?


Op deze website vind je een online petitie die je kan ondertekenen en doorsturen naar familie, vrienden en familie. Elke stem telt!
Op de luchthaven zelf worden er badges en stickers verdeeld met de slogan ‘Let us keep our airportjobs’. Draag ze zo veel mogelijk en plak ze op zichtbare plaatsen!
Daarnaast verdelen we ongeveer 20.000 postkaarten die je kan ondertekenen en inleveren, zodat wij ze aan premier Michel en de andere regeringsleiders kunnen overhandigen.

 

Wat wil ‘Let us keep our airport jobs’ verkrijgen?


Op korte termijn willen we dat de tolerantiedrempels met betrekking tot de Brusselse geluidsnormen blijven. Dat is een eerste noodzakelijke stap om vervolgens met alle betrokkenen op zoek te gaan naar een gebalanceerde oplossing met aandacht voor tewerkstelling, omwonenden, milieu en economie. We willen een stabiel juridisch kader zodat we grondige toekomstplannen kunnen maken.

Wanneer lopen de acties?


We starten officieel op 8 februari en voeren campagne tot en met het volgende Overlegcomité op 20 februari. Maar daarna mogen we de aandacht niet laten verslappen! We zullen de politici en het brede publiek blijvend informeren over het belang van Brussels Airport voor onze nationale economie en de tienduizenden jobs, die we absoluut nodig hebben in ons land.

Share/Bookmark