BBTK

5-3-2019 16:46 Afdrukken

Geen jobs op een dode planeet

BBTK ondersteunt de klimaatacties

Op 15 maart zullen burgers in een 40-tal landen wereldwijd actievoeren tegen het gebrek aan beleid om de verandering van het klimaat te stoppen, onder de noemer Global strike for future.

De BBTK ondersteunt deze klimaatactie(s) volledig. De jonge initiatiefnemers hebben gelijk. Als we de verandering van het klimaat willen stoppen, is het nu tijd voor efficiënte politieke actie.

Daarom roepen we onze leden en militanten op om zo veel mogelijk deel te nemen aan de geplande acties en doen we het nodige zodat zij maximaal aanwezig kunnen zijn.

Toch zal de BBTK geen stakingsaanzegging indienen. Staken is het ultieme wapen bij sociale conflicten met werkgevers of regeringen. Dat is hier nu niet aan de orde. Er zijn andere manieren om ervoor te zorgen dat een maximaal aantal mensen kan deelnemen. Het individuele- en collectieve engagement van elke burger telt. En onze leden en militanten maken deel uit van dit engagement.

De BBTK wil mee vorm geven aan solidaire en duurzame toekomst. Daar blijven we voor gaan. Onze slogan is niet voor niets Samen de toekomst tekenen. Wij hopen dat de acties van 15 maart een overweldigend succes worden en dat onze beleidsmakers deze oproep van de burgers écht horen.

Share/Bookmark