BBTK > Project Indonesia

9-10-2017 13:36 Afdrukken

BBTK-ABVV

PROJECT INDONESIA

De BBTK hecht niet alleen veel belang aan de solidariteit tussen werknemers in België, maar ook aan solidariteit over de landsgrenzen heen. We laten je daarom graag kennismaken met ons nieuwe, internationale project.

We gaan steeds op zoek naar projecten die op de één of andere manier verbonden zijn met de sectoren waarin onze leden tewerkgesteld zijn. Voor ons nieuwe project wijken we uit naar Indonesië. We duiken er de textiel-, kleding en schoenensector in. Een sector die gekenmerkt wordt door lage lonen, tijdelijke contracten, een gebrek aan veiligheidsnormen en ook de onderdrukking van vakbonden.

Samen met onze lokale partners, willen we met het PROJECT INDONESIA de arbeidsvoorwaarden van de werknemers in de textiel-, kleding-, schoenen- en lederwarensector verbeteren.

 

Welcome to our International partners of SPN, Garteks and GSBI of Indonesia!

In het kader van een nieuw internationaal project, PROJECT INDONESIA, heet BBTK zijn internationale partners welkom bij dit 10-daagse bezoek aan België.

Een bezoek dat volledig in teken zal staan van kennis maken, uitwisselen van ervaringen en luisteren naar noden van de partners.

 

Een bezoek van de partners aan NIKE, een kijkje nemen hoe “een tussenschakel” van de suply chain eruit ziet.  Aandacht vragen voor de problemen die de Indonesische vakbonden ondervinden aan het begin van de suply chain.

 

Internationale solidariteit in de praktijk! Verder dan woorden gaan! Meeting met delegees van Sioen om te luisteren naar de problemen die de Indonesische vakbonden het hoofd moeten bieden en kijken waar er vanuit België nog bijkomende ondersteuning kan gegeven worden. Een van de kernpijlers van het project!

Lees onze presentatiebrochure