BBTK > Nieuws > Actie tegen ontslagen delegee Rode Kruis

12-7-2008 20:03 Afdrukken

Vakbondsactie tegen ontslagen vakbondsafgevaardigde bij Rode Kruis Sint-Niklaas

 

 

 

 

  • Het Rode Kruis ontslaat op zijn ambulancedienst in Sint-Niklaas twee werknemers. Één ervan is vakbondsafgevaardigde. Beide werknemers blijven zich verzetten tegen het  uurrooster van 12u per dag dat het Rode Kruis kost wat kost weer wil invoeren. En vanwege dat verzet heeft het Rode Kruis Vlaanderen besloten zich van deze medewerkers te ontdoen!
    Er worden door de directie “officiële redenen” opgegeven: ze zouden enkele keren  niet tijdig op het werk verschenen zijn. Maar wij betwisten ten stelligste deze drogredenen!

  • De ware reden is de aanpassing van de arbeidstijd van de ambulancediensten Rode Kruis aan die van het AZ Sint-Niklaas ten gevolge van een samenwerkingsovereenkomst tussen beide diensten. Op die manier wordt onder meer een mogelijke werkdag van 12 uren opgelegd. Wie daartegen protesteert, zoals de zopas ontslagen werknemers, wordt simpelweg buitengewerkt.

  • Het is jammer te moeten vaststellen dat het geld dat door talloze vrijwilligers via stickerverkoop wordt bijeengebracht, gebruikt wordt om medewerkers via dure procedures aan de deur te zetten.

  • Vandaag hebben actievoerders van BBTK en de Algemene Centrale in Sint-Niklaas stickers en pamfletten uitgedeeld aan automobilisten om het (sl)echte humanitaire karakter te tonen van het Rode kruis t.a.v. zijn werknemers!