BBTK > Nieuws > Onze gezondheid is niet te koop

3-4-2019 11:29 Afdrukken

Actieweek tegen de Commercialisering van Gezondheid

Onze gezondheid is niet te koop

 


 
Elk jaar organiseren verschillende netwerken van vakbonden, mutualiteiten, burgercollectieven, NGO's en sociale bewegingen in verschillende Europese steden een aantal acties in het kader van de Wereldgezondheidsdag (7 april). In 2018 werden in maar liefst 40 Europese steden, 69 steden wereldwijd, publieke acties georganiseerd met een gemeenschappelijke boodschap: “Stop de commercialisering van gezondheid. Gezondheid voor iedereen!”.

 

Dit jaar is het een uitzonderlijke editie... In de aanloop naar de Europese verkiezingen van 23-26 mei wil het Europees Netwerk Tegen de Commercialisering en Privatisering van Gezondheid en Sociale Bescherming haar boodschap extra kracht bij zetten door de organisatie van diverse acties tijdens de Actieweek tegen de Commercialisering van Gezondheid van 1 tot 7 april.

Op dinsdag 2 april 2019 vond in Brussel een Europese manifestatie met verschillende animaties plaats, gevolgd door een conferentie in het Europees Parlement met enkele tientallen Europese parlementsleden. De BBTK was hier uiteraard ook aanwezig.

Tijdens deze actieweek wil het Europese netwerk Europa herinneren aan zijn verantwoordelijkheid voor de commercialisering van openbare en Social-Profitdienstverlening.

Surf voor meer informatie naar http://europe-health-network.net/


 

Share/Bookmark