BBTK > Nieuws > Barema | getuigenis | “Wanneer je met mensen werkt, is productiviteit niet te meten”

20-9-2018 12:50 Afdrukken

Mijn barema, mijn loon naar juiste waarde geschat | getuigenis

 

“Wanneer je met mensen werkt, is productiviteit niet te meten”

 

De social profit is een goed voorbeeld van een sector waarin het zo goed als onmogelijk zou zijn om vast te stellen wat nu net ‘productief’ is. Ook de kwaliteit zou er onder kunnen lijden. Dat bevestigt Bart die werkt als verpleegkundige op een psychiatrische afdeling in een algemeen ziekenhuis.
 

“In onze sector werken we met mensen. Hoe kunnen we dan output berekenen? Het resultaat dat we boeken? Jammer genoeg zien we op de psychiatrie veel mensen die terugkomen. Wilt dat dan zeggen dat we onze job niet goed hebben gedaan? Of stel dat we ons alleen op het aantal behandelde patiënten zouden concentreren. Dan is het risico dat de kwaliteit er drastisch op achteruitgaat wel heel groot. Wanneer je met mensen werkt, kan dat niet. We zijn nu al vaak bezig met administratie.  Kostbare tijd die we niet aan patiënten kunnen besteden. Ook het algemene personeelstekort zorgt voor de nodige stress. Ziekenhuizen zijn trouwens fel gesubsidieerd door de overheid. Eigenlijk werken we met het geld van de gemeenschap. Grote winstmakende bedrijven kunnen misschien de lonen sterk laten variëren, maar bij ons zou dat niet correct zijn.”.
 
“Individuele verloning gebaseerd op productiviteit zou ook voor meer spanning tussen collega’s zorgen. Dat zien we nu al: bij de verpleging zijn de lonen nog vaak gebaseerd op diploma  Dat wil zeggen dat terwijl mijn collega’s op de afdeling en ik allemaal dezelfde verantwoordelijkheid dragen, we toch niet allemaal hetzelfde loon ontvangen. Dat zorgt soms voor spanningen. De lonen nog individueler maken zou de teamspirit wel eens kunnen ondergraven.”.

Share/Bookmark