BBTK > Nieuws > Blokker: één personeelslid op drie vreest voor job

14-2-2017 10:17 Afdrukken

Blokker: één personeelslid op drie vreest voor job

 

Begin dit jaar kondigde de groep Blokker een globaal herstructureringsplan aan. Sindsdien moesten enkele winkels al hun deuren sluiten. Maar de werknemers konden niet vermoeden wat er nog ging volgen.


Die aankondiging gebeurde op de buitengewone ondernemingsraad van 2 februari: 69 van de 190 bestaande winkels moeten dicht en 300 banen (op zowat 900) staan op de tocht. Voor Pascal Strube, bestendig secretaris van de BBTK Waals-Brabant, die zorgt voor de nationale coördinatie van Blokker, is het een bittere vaststelling: “Het is echt een sociaal bloedbad. Eén derde van het personeel moet vrezen voor zijn job. En dat is nog buiten de druppelsgewijze sluitingen van de laatste maanden gerekend! Sommige mensen werken al 25 of 30 jaar bij Blokker.”


“We voelden het aankomen”, aldus Pascal. “De verkoopcijfers zijn al enige tijd aan het afkalven, maar de directie deed niets. Geen toekomstplan, geen investeringen, winkels die een opfrisbeurt konden gebruiken, almaar agressievere concurrenten… Ze hebben het laten verrotten. En wie zal daar nu voor opdraaien? Het personeel!”


De BBTK staat aan de zijde van de werknemers om die zware periode te doorstaan en de sociale impact te beperken. “We gaan er alles aan doen om zoveel mogelijk banen te redden via de Renault-procedure” verduidelijkt Pascal Strube. “Maar we willen ook dat de directie haar verantwoordelijkheden neemt om geloofwaardige commerciële vooruitzichten voorop te stellen: het personeel dat aan de slag blijft, moet een duidelijke toekomst voor ogen hebben.”


Meer informatie zou in de komende weken moeten volgen.

Share/Bookmark