BBTK > Nieuws > Callcenters: uitzendkrachten zijn volwaardige werknemers!

18-9-2019 13:09 Afdrukken

Callcenters: uitzendkrachten zijn volwaardige werknemers!

 

“Hallo, met XXX aan de lijn. Wat kan ik voor u doen?” Dat zeggen werknemers in callcenters tientallen keren per dag. Wie denkt dat het gemakkelijk is om een hele dag aan de telefoon te zitten, vergist zich schromelijk. Je moet in een lawaaierige omgeving werken, steeds alert zijn, aan de lopende band antwoorden op vragen van klanten, omgaan met hun slechte humeur of ongeduld, steeds meer resultaten boeken, voortdurend gecontroleerd worden... Zo ziet een echte werkdag van veel werknemers van callcenters eruit.


Ieder jaar in oktober neemt de BBTK actief deel aan de wereldwijde actieweek van onze internationale organisatie UNI in callcenters en zetten we ons in om zaken te veranderen.


Ook dit jaar zullen de vakbonden hun krachten bundelen om te wijzen op de arbeidsvoorwaarden in de sector. De nadruk zal liggen op de uitzendkrachten die er werken.


Het is niet de eerste keer dat de vakbonden de onzekere arbeidsovereenkomsten in de sector aanklagen. Sommige werkgevers zien in uitzendcontracten immers de kans om maximale flexibiliteit op te leggen: deeltijds werk, moeilijke en onregelmatige uurroosters, alsmaar wisselende plannings, opeenvolgende dagcontracten, enz. Wij willen de uitzendkrachten in de callcenters een duidelijke boodschap sturen: ook zij zijn volwaardige werknemers en hebben recht van spreken!


Van 11 tot 24 mei 2020 vinden in bedrijven over het hele land sociale verkiezingen plaats. Voor het eerst in de geschiedenis mogen ook uitzendkrachten hun stem uitbrengen. Dat is te danken aan vele jaren syndicale strijd. Daarvoor moet aan twee voorwaarden worden voldaan (minstens 3 maanden ononderbroken of in totaal 65 dagen tussen 1/8/2019 en dag X (“dag van de aanplakking”) bij de gebruiker hebben gewerkt en minstens 26 dagen tussen dag X en dag X+77 (afsluiting van de kiezerslijst) bij de gebruiker hebben gewerkt).


Ook de werknemers van de callcenters zullen dan hun stem kunnen laten horen! Het is en blijft van het grootste belang dat een sterke personeelsvertegenwoordiging kan worden ingevoerd die alle werknemers verdedigt en die strijdt voor betere arbeidsvoorwaarden voor iedereen. Of je nu als vaste werknemer of als uitzendkracht in een callcenter werkt, de strijd is dezelfde! De BBTK zal al het nodige doen om de werknemers hierrond te blijven sensibiliseren.  

Share/Bookmark