BBTK > Nieuws > Boekvoorstelling: ‘De strijd om tijd’

29-10-2018 17:24 Afdrukken

Boekvoorstelling

‘De strijd om tijd’ of waarom vier vijfde het nieuwe voltijds moet worden

 
Op woensdag 28 november stelt BBTK-medewerker Olivier Pintelon, ook kernlid van denktank Minerva, zijn boek 'De strijd om tijd' voor. Wij vroegen hem waarom hij het belangrijk vond dit boek te schrijven en waarom het een aanrader is voor iedereen. De kortere werkweek belangt ons namelijk allemaal aan.

 

“Met dit boek wil ik het debat over collectieve arbeidsduurverkorting een duwtje in de rug geven. Het is ondertussen duidelijk dat ons huidig werkritme en de tweeverdienersrealiteit een voedingsbodem is voor heel wat maatschappelijke kwalen. Denk maar aan de loonkloof tussen mannen en vrouwen of  de burn-outpiek bij dertigers en veertigers. In Zweden wordt al geëxperimenteerd met de 30 urenweek maar hier lijkt dat nog taboe.”.

Waarom is een kortere werkweek de oplossing?

“Het probleem dreigt alleen maar toe te nemen in omvang. De informele zorg verdwijnt geleidelijk uit onze samenleving. Vandaag slagen oma en opa er nog in de gaten dicht te rijden maar in de nabije toekomst zullen ook zij steeds vaker nog aan de slag zijn. Het huidige vier vijfde moet uitgroeien tot het nieuwe voltijds. Zo kan iedereen werk, zorg, engagement en tijd voor zichzelf combineren.”.

Wij zijn alvast overtuigd!

 

Wil jij ook bij de voorstelling zijn op 28 november?

De inkom is gratis maar je reserveert best je plaats door een mail te sturen naar uitgeverij@epo.be met vermelding 'inschrijving boekvoorstelling 28/11 De strijd om tijd’.

De deuren gaan open vanaf 19u30, de voorstelling start om 20u.

 

Kunstencentrum Vooruit

Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent

 

Programma:

20u00: aanvang

20u -20u15: Inleiding door Thomas Blommaert

20u15-20u30: Olivier Pintelon

20u30-20u55: Sofagesprek 1: Daniel Bernmar (vice-burgemeester Göteborg), Bruno Vanobbergen

Kinderrechtencommissaris), Ilse De Vooght (Femma), Olivier Pintelon. Moderator: Christophe Callewaert

20u55-21u10: Muzikaal intermezzo door Emy Kabore

21u10- 21u30: Sofagesprek 2: Miranda Ulens (ABVV), Stefaan De Cock (ACV-LBC), Samira Atillah (activiste), Olivier Pintelon. Moderator: Christophe Callewaert

21u30-23u: afsluitend drankje en boekenverkoop


 

Share/Bookmark