BBTK > Nieuws > Extralegale voordelen : een waaier van mogelijkheden.

28-4-2015 13:23 Afdrukken

In het volgende nummer van Squared…

Extralegale voordelen : een waaier van mogelijkheden.

 

 

 
Je loon is niet noodzakelijk beperkt tot wat er iedere maand op je rekening wordt gestort.
Je werkgever kan immers beslissen om je bepaalde bijkomende voordelen toe te kennen. Dat noemen we de extralegale voordelen.

Er bestaan drie categorieën : de voordelen in natura/van alle aard, de sociale voordelen en de kosten eigen aan de werkgever.
Vaak beschouwt de werkgever die extralegale voordelen als een interessant alternatief voor de betaling van een hoger loon.

Voor hem is dit een aanlokkelijke “tegenprestatie” op financieel vlak dat goedkoper uitvalt aan sociale bijdragen. Voor de BBTK mag het extralegale voordeel niet worden gezien als vervanging van een potentiële loonsverhoging. Waar qua loon eerst en vooral voorrang aan moet worden gegeven is de betaling van brutoloonsverhogingen.


Voor heel wat kaderleden maken extralegale voordelen gewoonlijk deel uit van hun loonpakket. Wat wordt er precies als extralegaal voordeel beschouwd? Aan welke voorwaarden moet worden voldaan? Zal je belast worden op die voordelen? Zal je werkgever sociale bijdragen betalen op deze maatregelen? Welke voordelen gelden voornamelijk voor kaderleden?
In deze nummer van Squared vertellen wij je er alles over! Binnenkort te verkrijgen in je gewestelijke afdeling of op www.bbtk.org/kaderleden.

Share/Bookmark