BBTK > Nieuws > Fair Transport campagne bereikt haar hoogtepunt

22-2-2019 10:47 Afdrukken

Fair Transport campagne bereikt haar hoogtepunt

 

  bbb
Op 27 maart organiseert de Europese Transport Federatie een betoging in Brussel voor “Fair Transport”.  Die demonstratie wordt voorafgegaan door een actieweek van 20 tot 27 maart waarbij de leden van ETF over gans Europa ook acties organiseren. 
 
 
De kroon op het werk van een campagne die een jaar lang liep en waarbij tientallen acties, persconferenties, studiedagen,... georganiseerd werden. 
De Nieuwe Werker sprak met Frank Moreels en Erwin De Deyn.  BTB en BBTK zijn immers zeer actief in deze campagne.

 

Waarom deze “Fair Transport” campagne ?

Frank: “We kunnen vandaag moeilijk spreken over “fair transport”.  Het is eerder een “race to the bottom”. Zowat in alle transportsectoren worden we geconfronteerd met sociale dumping en oneerlijke concurrentie. Denken we maar aan het wegvervoer, waar we de Oost-Europese trucks op de snelwegen zien. Achter het stuur zitten vaak uitgebuite Oost- of Zuid-Europese chauffeurs.  Daardoor worden de loon- en arbeidsvoorwaarden van onze chauffeurs onder druk gezet.  De enige die daarbij iets wint is de transportbaas, die de dumping organiseert, en zijn opdrachtgever.”

Erwin:”In de luchtvaart kennen we natuurlijk allemaal de lowcost-maatschappijen zoals Ryanair. Ook zij schrijven hun personeel niet in daar waar zij werken en dumpen op die manier niet enkel de prijzen, maar ook de rechten van hun personeel. Die sociale dumping beperkt zich trouwens niet tot de transportsector.  Zo zien we zelfs  in de IT-sector praktijken die niet door de beugel kunnen. Indische IT’ers die in België werken, maar hier aan een minimum loon werken, waarop dan nog eens lagere sociale bijdragen worden betaald. Op die manier maak je de sector natuurlijk kapot. Het is een beetje zoals een voetbalwedstrijd organiseren, maar de spelregels voor de ene ploeg voordeliger maken dan voor de andere ...”
 
Frank: “Een ander voorbeeld zijn de vele aanslagen die we gekend hebben op de Wet Major, het statuut van de havenarbeiders. Ook dat is een poging om personeel met een goed statuut onderuit te halen en te vervangen door personeel met slechtere loon- en arbeidsvoorwaarden. Daar is nochtans geen enkele reden voor als je ziet hoe de dokwerkers jaarlijks zorgen voor omzetstijging in de Belgische havens. Het is dus duidelijk dat sociale dumping enkel en alleen bedoeld is om de winsten van werkgevers en opdrachtgevers te optimaliseren ten koste van hun personeel.


Gaat deze campagne alleen maar over sociale dumping?

Frank: “Neen, het gaat om veel meer. Het is immers onze ambitie om van Europa meer te maken dan een louter economisch project. Het lijkt wel alsof de Europese Commissie het vrij verkeer van goederen en diensten uitgeroepen heeft tot heilige koe. Het Europese project is te veel gericht op geld verdienen, liberaliseren en privatiseren. Dat betekent ook dat de openbare dienstverlening afgebouwd wordt. Wij willen een sociaal Europa waar er aandacht is voor de rechten van de werknemers. Wij willen dat Europa ambitieus is in het creëren van goede jobs in plaats van regels af te schaffen, wat dan weer leidt tot nepjobs of minderwaardige baantjes. Daar spelen de Ubers en de Deliveroos van deze wereld te gretig op in.”

Erwin: “Deze mobilisatie heeft een ruim eisenplatform. Europa heeft een Europese pijler voor sociale rechten vastgelegd. Het probleem is dat deze niet bindend is. Wij willen nu net dat deze sociale basisrechten wel bindend zijn, zoals ook de begrotingsnormen door Europa opgelegd en gecontroleerd worden. En over controle gesproken, ETF wil een echte sociale Europol, zeg maar een Europese sociale inspectie, uitbouwen. Wat er vandaag bestaat, namelijk de ELA (European Labour Authority), is niet meer dan een papieren tijger zonder echte bevoegdheden.”

Frank: “Wij staan ook ten volle achter de eis van onze vrouwelijke transportwerknemers die al geruime tijd ijveren voor een transportsector die vrij is van geweld. Al te vaak keert dit geweld zich nog tegen vrouwen. Indien we meer vrouwen in de transportsector aan de slag willen - en dat willen we - dan moeten we geweld bannen van de werkvloer. Werknemers in de transportsector worden nog veel te vaak geconfronteerd met geweld. Denken we maar aan bus- en taxichauffeurs, maar ook aan treinbegeleiders, cabin crew, ... Een ander belangrijk campagnepunt is de sociale dimensie inbrengen in de automatisering en digitalisering die overal in de transportsector doordringt. Voor ons moet automatisering en digitalisering zorgen voor werkbaar werk en geen “jobkiller” zijn. Wij willen dus vechten voor meer vorming en opleiding. De werkgevers moeten daarvoor betalen. Indien ze de transportsector willen digitaliseren moeten ze er ook voor zorgen dat hun personeel die nieuwe jobs aan kan.”


Welke acties zijn er gepland de komende weken?

Erwin: “De campagne loopt al een jaar. Na een informatie- en sensibiliseringsfase waren er nationale en sectorale acties in de verschillende landen. Bijvoorbeeld de low cost campagne, waarmee we Ryanair gedwongen hebben om met de vakbonden te onderhandelen. Zijn we 100% tevreden met het resultaat. Neen, maar we hebben een flinke stap vooruit gezet dankzij onze campagne. Ondertussen zijn er 80 Fair Transport acties voorbij en gepland. Het hoogtepunt komt natuurlijk tijdens de actieweek van 20 tot en met 27 maart. De Belgische vakbonden zullen tijdens die week in de haven van Antwerpen een actie organiseren, op dezelfde dag als hun collega’s in de havens van Hamburg en Rotterdam.”

Frank: “Hét hoogtepunt van de campagne is natuurlijk de betoging op 27 maart in Brussel. Duizenden transportarbeiders uit gans Europa zullen door de Brusselse straten stappen om onze eisen kracht bij te zetten. Daags voordien organiseren de Franse vakbonden ook nog een meeting in Straatsburg. Onze bedoeling is dat de Europese Commissie, maar ook de kandidaten die deelnemen aan de Europese verkiezingen in mei, onze stem horen. Wie geen rekening houdt met onze verzuchtingen hoeft alvast ook niet op onze stem te rekenen. Het is belangrijk om progressieve steun te hebben in Europa. Kijk maar hoe Kathleen Van Brempt (sp.a) en Hugues Bayet (PS) ons door dik en dun steunden in onze strijd tegen de slechte voorstellen in de Mobility Package.”


Critici zullen zeggen dat alleen West-Europese vakbonden deelnemen?

Frank: “Niets is minder waar. We zien bijvoorbeeld dat onze collega’s uit Roemenië van bij het begin actief participeren in deze campagne en dat ze met een belangrijke delegatie in Brussel aanwezig zullen zijn. Er zijn ook delegaties aangekondigd uit Polen, Hongarije en Bulgarije.”

Erwin: “Europa is trouwens meer dan enkel de Europese Unie. Eind maart zullen we ook geconfronteerd worden met de Brexit, die verstrekkende gevolgen zal hebben in de transportsector, denk maar aan de luchtvaart. Dit betekent echter niet dat we de solidariteit met de Britse werknemers zullen verbreken. Ook zij zullen deelnemen aan de manifestatie in Brussel.”

Frank: “Een mooi initiatief is dat van onze jongeren. Zij organiseren vanuit verschillende punten in Europa een youth trip. Jongeren die vanuit Polen, Italië en Spanje, per vliegtuig of trein afzakken naar Brussel en onderweg verschillende stops organiseren om de transportarbeiders te mobiliseren en om met passagiers in dialoog te gaan over onze campagne.”


Wat is het uiteindelijke doel van de actiedag?

Erwin: “Wij willen de Europese leiders wakker schudden. Zo kan het echt niet verder. Indien men verder toelaat dat de sociale dumping woekert, dan zullen de mensen finaal hun vertrouwen in Europa verliezen. We zien nu al dat populisme en extreem-rechts gedachtengoed groeit. Dat is omdat onze achterban niet veel goeds van Europa ziet komen. Voor hen staat Europa gelijk met sociale achteruitgang. Dus keren ze zich tegen Europa. De Brexit is daar een mooi voorbeeld van. Maar ook de opkomst van autoritair rechts in bepaalde Oost-Europese staten zoals Hongarije.”

Frank: “Ons antwoord is niet “minder Europa”. Wij willen een sociaal Europa. Een Europa dat harmoniseert naar boven toe. Een Europa dat de lonen niet naar beneden haalt, maar net omhoog trekt. Een Europa dat zorgt voor meer sociale bescherming in plaats van minder. Een Europa waar Oost-Europeanen niet langer uitgebuit worden in het wegvervoer, in de river cruise sector en zelfs in de logistiek.


Hebben jullie een wens?

Erwin: “Vijfduizend betogers in Brussel op 27 maart. Daarmee zouden we ons punt wel maken en een sterk signaal geven.”
Frank: “Meer socialisten in het Europees Parlement na de verkiezingen eind mei. Zo kan de stem van de vakbonden de komende vier jaar luider doorklinken.”

 
Het volledige manifesto met het eisenplatform vindt u op de website van ETF 
Share/Bookmark