BBTK > Nieuws > Federaal congres ABVV - Samen kan het anders!

31-5-2018 14:05 Afdrukken

Federaal congres ABVV

Samen kan het anders!

 

 

Tijdens het federaal congres, dat loopt van 30 mei tot en met 1 juni, bepalen meer dan 1200 militanten de strategieën, actiepunten en prioriteiten van het ABVV voor de komende vier jaar. Gisteren, tijdens de eerste dag van de werkzaamheden, hebben de congressisten ook een nieuwe voorzitter, algemeen secretaris en federaal secretariaat verkozen.

 

Het is met enthousiasme en vastberadenheid dat Robert Vertenueil verkozen is als nieuwe voorzitter van het ABVV. Hij volgt Rudy De Leeuw op die, na 12 jaar voorzitterschap, met pensioen gaat. Hij heeft al aangegeven dat hij een "militant voor het leven" zal blijven. Miranda Ulens volgt Robert op als Algemeen Secretaris.

We verwelkomen ook 2 nieuwe leden in het Federaal Secretariaat (verantwoordelijk voor het dagelijks bestuur van het ABVV). Estelle Ceulemans - sinds vorige week Algemeen Secretaris van het ABVV - FGTB Brussel - en Raf De Weerdt die Miranda Ulens opvolgt als federaal secretaris.

Gezien de constante aanvallen van de regering op de werknemers en de uitkeringsgerechtigden, is het zeker dat het ABVV de komende weken en maanden niet zal stilzitten. We staan voor grote sociaal-economische uitdagingen. De nieuwe ploeg is alvast vastberaden om de zaken te veranderen en zal al haar energie steken in het verdedigen en uitdragen van de stem van de werknemers, de meest kwetsbaren in onze samenleving, de jongeren en de ouderen, de mannen en de vrouwen.

De BBTK heet de nieuwe ploeg welkom en wenst hen veel succes!

 

Share/Bookmark