BBTK > Nieuws > IPA 2017-2018

1-2-2017 13:16 Afdrukken

 

Half januari slaagden werknemers- en werkgeversvertegenwoordigers er na besprekingen in om een ontwerp van interprofessioneel akkoord te sluiten. Ondanks de beperkte manoeuvreerruimte die de regering oplegde bevat het akkoord toch een aantal punten van vooruitgang. Voor de werknemers en sociale uitkeringsgerechtigden is dit belangrijk nieuws dat zeker een invloed zal hebben op de contouren van hun toekomstige rechten en arbeidsvoorwaarden. Op deze pagina kan je alle nuttige informatie over het IPA 2017-2018 vinden.

 

Een interprofessioneel akkoord is in de eerste plaats een solidariteitsakkoord dat de grote lijnen vastlegt van wat werkgevers en vakbonden van elkaar mogen verwachten in de komende twee jaar.

Overzicht van de inhoud van het IPA

Het volledige akkoord

Het BBTK-pamflet rond het IPA

Wanneer zie je als werknemer concreet resultaat ? Wat zit erin? Wat wil de BBTK? En als mijn werkgever mij niets wil geven?  Wat gaan we doen in de sectoren?

Lees ons pamflet

 

Nu het interprofessioneel akkoord (ipa) is goedgekeurd door vakbonden en werkgevers én in de veronderstelling dat de regering deze keer geen stokken in de wielen zal steken, maken wij ons op om de onderhandelingen in de sectoren optimaal voor te bereiden met onze secretarissen én militanten.

Meer weten

 

Share/Bookmark