BBTK > Nieuws > Laureaat van de arbeid: oproep kandidaturen voor sectoren vervoer en logistiek

29-5-2017 15:48 Afdrukken

Laureaat van de arbeid: oproep kandidaturen voor sectoren vervoer en logistiek

 

Laureaat van de arbeid, wat is dat?

“Laureaat van de arbeid” is een onderscheiding die uitgereikt wordt door “het Koninklijk Instituut der Eliten van de Arbeid”. Deze onderscheiding heeft als doel werknemers te huldigen voor hun vakkennis, kwaliteitszorg, arbeidsinzet en andere beroepsverdiensten. Hiermee wordt hun vakbekwaamheid officieel bevestigd op basis van diverse criteria waaraan voldaan moet worden.

 

Er wordt een oproep voor kandidaatstelling gedaan voor werknemers in de sectoren vervoer en logistiek (pc 226). Het gaat meer bepaald om de sectoren goederenvervoer en logistiek voor rekening van derden, verhuisondernemingen en meubelbewaring, handel en vervoer in brandstoffen en grondafhandeling op de luchthavens.

 

Hoe ga je te werk?

De procedure voor kandidaatstelling wordt in detail uitgelegd op dewebsite van het Koninklijk Instituut der Eliten van de Arbeid . Afhankelijk van een aantal specifieke criteria uit het reglement behaalt de kandidaat de titel van Laureaat van de Arbeid – Label “Professional in het beroep”, “Specialist van het beroep” of “Expert in het beroep”. Na de persoonlijke kandidaatstelling wordt een selectieprocedure opgestart waarbij de kandidatuur van de werknemer onderzocht wordt.

 

De kandidaten kunnen voorgedragen worden door de werkgever, door de vakorganisaties of ze kunnen hun eigen kandidatuur stellen.

 

Na selectie wordt de lijst met Laureaten bij Kkoninklijk Bbesluit bekrachtigd en in het Belgisch Staatsblad gepubliceerd. De eretekens worden tijdens een publieksevenement aan de Laureaten overhandigd.

 

Interesse? Of heb je een collega die kandidaat kan zijn? Surf dan snel naar http://www.iret-kiea.be voor meer informatie! En spreek je BBTK-secretaris erover aan.  De inschrijvingen lopen tot 15 juni.

 

Share/Bookmark