BBTK > Nieuws > Lidl : dit is een overwinning van de werknemers!

15-5-2018 11:47 Afdrukken

Lidl : dit is een overwinning van de werknemers!

 

 
Ze zaten op hun tandvlees maar waren vastbesloten om tot het bittere eind door te gaan. De werknemers van Lidl hebben zopas een bewonderenswaardige strijd gevoerd (en gewonnen) om hun arbeidsvoorwaarden te verdedigen. Meer dan een week lang werden in de winkels in het hele land stakingsacties gevoerd. De belangrijkste eis waarvoor actie werd gevoerd was de aanwerving van één extra voltijdse werknemer in elk verkooppunt, om de werklast van het personeel opnieuw tot menselijke proporties te herleiden. We praten over deze gedenkwaardige dagen met de twee vakbondsverantwoordelijken die de onderhandelingen met de directie hebben gevoerd :  Jan De Weghe, federaal secretaris, en Myriam Delmée, Ondervoorzitter. 
 

Jullie hebben een historisch conflict meegemaakt. Voelden jullie dat het ongenoegen van de werknemers een hoogtepunt had bereikt?

J.D.W. : «Wij wisten dat de werknemers het erg moeilijk hadden met de situatie: een hels werkritme, alsmaar hogere rendabiliteitseisen, en een schrijnend personeelstekort. In de winkels kan het personeel het tempo niet meer aan. Ze hebben er genoeg van. Veel mensen worden ziek of vertrekken. De laatste maanden hadden we de directie al meermaals aangesproken op het probleem van de werklast. Telkens had de directie geen oren naar onze eisen of willigde ze slechts de helft ervan in. »

M.D. : « Het ongenoegen en het onbehagen was uiteindelijk zo groot geworden dat op een bepaald moment de boel ontploft is. De stakingsbeweging ging eerst van start in het Luikse en had op enkele uren tijd een sneeuwbaleffect. De werknemers waren vastbesloten om te verkrijgen wat ze al maanden eisten: extra mankracht opdat hun werkomstandigheden opnieuw “aanvaardbaar” zouden worden.»

Een staking 8 dagen volhouden is geen sinecure…

M.D. : « De BBTK heeft nooit ingebonden en is trouw gebleven aan zijn principes van solidariteit en vastberadenheid. Ondanks het grillige weer, de vermoeidheid, de andere vakbonden die hun kazak hadden gekeerd en de druk van de klanten die hun boodschappen niet meer konden doen bij Lidl, hebben onze militanten standgehouden…»

J.D.W. : « Door de ijzeren wil op de werkvloer kon de directie de ogen niet meer gesloten houden.
We moesten meerdere keren rond de onderhandelingstafel gaan zitten, maar uiteindelijk hebben we verkregen wat we vroegen: de aanwerving van extra personeel voor 42 uur per week en per winkel en dit tot wanneer een nieuwe cao wordt gesloten. Wij hebben dus de garantie dat deze maatregel op lange termijn zal gelden.»

De besprekingen over deze nieuwe cao zullen in de komende maanden plaatsvinden. Zijn jullie beducht voor bepaalde zaken? 

M.D. : «Wij zullen de tijd nemen om de wantoestanden te analyseren en kijken hoe we die op een constructieve manier kunnen oplossen. Morgen zullen we sterker dan ooit opnieuw rond de onderhandelingstafel gaan zitten. De directie van Lidl weet onderhand dat het personeel zich niet zomaar zal laten doen en dat ze meer aandacht moet hebben voor de kwaliteit van de arbeidsvoorwaarden van haar bedienden. Je kan geen omzet draaien als je de werknemers niet achter je hebt.... »

J.D.W. : « Wij staan vandaag sterker dankzij de werknemers. Deze overwinning is in de eerste plaats hún overwinning. Zíj hebben ze mogelijk gemaakt. Bedankt aan iedereen voor jullie moed! »

Share/Bookmark