BBTK > Nieuws > Mestdagh: felle strijd

29-10-2018 16:44 Afdrukken

 

De afgelopen dagen stonden directie en vakbonden bij Mestdagh meermaals lijnrecht tegenover elkaar. Sinds het bedrijf in mei jl. een herstructureringsplan aankondigde, slepen de gesprekken om tot een sociaal plan te komen aan. Alles verloopt dan ook in een moeilijke context: de directie wil van geen wijken weten omtrent haar idee om een nieuwe arbeidsorganisatie in te voeren voor de werknemers die overblijven. Met een flinke portie polyvalentie erbovenop. Voor de werknemers die de groep zouden verlaten, dringt de tijd trouwens, want de stelsels van SWT vanaf 56 jaar zijn maar tot eind 2018 mogelijk… Een terugblik op een bewonderenswaardige strijd en een ware zenuwoorlog met ondervoorzitter Myriam Delmée en bestendig secretaris Catherine Roisin.

 

Jullie zaten de voorbije maanden allebei aan de onderhandelingstafel. Kunnen we stellen dat Mestdagh alle records breekt?

Catherine Roisin: “Zeer zeker! De laatste maanden waren er 5 ondernemingsraden, 7 onderhandelingsrondes en 2 verzoeningsvergaderingen nodig om tot een sociaal akkoord te komen. De laatste verzoeningssessie duurde meer dan 23 uur… We zijn blijven volhouden om zoveel mogelijk uit de brand te slepen. Tegenover ons hadden we een ergerlijke directie met weinig zin voor redelijkheid. De gesprekken van de laatste uren verliepen in een erg gespannen sfeer.”

Myriam Delmée: “Vergeten we niet dat ook de werknemers op de vloer gestreden hebben om hun stem te laten horen. Ze zijn meerdere dagen in staking gegaan. Intussen wachten ze al maanden op resultaat. Ze willen duidelijkheid en de tijd dringt. We hebben het gevoel dat de directie vooral strategisch tijd heeft willen rekken tot het uiterste.”

 

Er ligt vandaag een tekst op tafel waarover de achterban zal moeten beslissen. Wat vinden jullie er inhoudelijk van?

M.D.: “We hebben te maken met een directie die psychologisch geen duimbreed wil wijken en zich niet menselijk opstelt. Die tekst kwam er pas na een pijnlijke bevalling. We hebben met de directie gepraat over alle aspecten en dan vooral over het problematische dossier van de grotere polyvalentie. Voor een aantal zaken hebben we een omkadering kunnen onderhandelen, rond andere punten moesten we het met een compromis stellen.”

C.R.: “Het zijn nu inderdaad de werknemers die moeten beslissen of ze zich in die tekst kunnen vinden. De komende dagen houden we personeelsvergaderingen om hen over de inhoud van de tekst in te lichten. De toekomst van hun arbeidsvoorwaarden staat op het spel. Feit is wel dat deze strijd bij Mestdagh nog lang zal bijblijven.”

Share/Bookmark