BBTK > Nieuws > Snelnieuws (November 2018)

28-11-2018 13:12 Afdrukken

 

Armonea | Social profit: Via de pers vernamen we dat de zorggroep Armonea op zoek zou zijn naar een overnemer. De aandeelhouders hopen zo 500 miljoen euro op te halen. Armonea heeft zo’n 80 woonzorgcentra in België. De BBTK eist de organisatie van een ondernemingsraad om zo duidelijkheid te scheppen voor het personeel. Het kan niet door de beugel dat vakbonden en personeel dit van de pers moeten horen. Het personeel maakt zich dan ook – terecht – grote zorgen.

Ikea | Handel | Zaventem: De meubelketen kondigde op 21 november de intentie tot herstructurering aan. Het gaat om een wereldwijd project. In België zijn er mogelijk 120 jobs bedreigd op het hoofdkantoor in Zaventem. Er staat een volgende ondernemingsraad gepland op 26 november. Bij dit schrijven is nog niet duidelijk wat daar het resultaat van is. Het is duidelijk dat de BBTK er zal voor ijveren het aantal naakte ontslagen zo veel mogelijk te beperken.

Natuurpunt | Mechelen: Het personeel van Natuurpunt heeft op 23 november een actie georganiseerd om duidelijk te maken dat ze vooruit willen, uit de impasse. Een dikke maand geleden kwam een sluimerend conflict aan het licht met het plotse ontslag van de algemeen directeur. Om te tonen dat zij op een constructieve manier vooruit willen, organiseerde het personeel een wandeling in de natuur samen met de vrijwilligers. Het personeel wil zo ook de erkenning krijgen van de Raad Van Bestuur en de dialoog verder blijven stimuleren. 

Mestdagh | Handel: Op vrijdag 23 november zijn de cao’s in het kader van de herstructurering getekend door de sociale partners. Het was een lange strijd, die nog steeds sporen nalaat maar er is dus eindelijk een akkoord. Maximaal 360 jobs verdwijnen door middel van SWT en vrijwillig vertrek. Het doel van de BBTK was vanaf het begin om een tewerkstellingsgarantie voor de werknemers die blijven, een commercieel plan en betere arbeidsorganisatie te bekomen. Bezoek onze website voor meer informatie.


 

Share/Bookmark