BBTK > Nieuws > Snelnieuws | februari 2017

14-2-2017 14:57 Afdrukken

ERAM | Op 31 januari jl. kregen de werknemers van Eram een nieuwe mokerslag te verwerken. De directie kondigde toen immers aan dat de activiteiten in België stopgezet zouden worden. Concreet geeft ze zichzelf een kwartaal de tijd om een of meerdere kandidaat-overnemers te vinden voor de winkels en indien mogelijk ook het personeel. Sinds oktober waren nochtans gesprekken aan de gang om een sociaal plan uit te werken waarmee enkele winkels onder Eram-vlag gered hadden kunnen worden. Teruglopende omzetcijfers tijdens dit eerste kwartaal zouden de beslissing bespoedigd hebben.

INNO | De werknemers werden geraadpleegd over de problematiek van de uitbreiding van de openingsuren van de winkels op lange termijn. Hieruit blijkt dat er enerzijds bij het personeel geen laaiend enthousiasme hiervoor is, maar anderzijds wordt dit ook niet afgewezen. Voor de vakbonden moet een duurzame uitbreiding van de openingsuren verlopen via een onderhandeld nationaal kader dat gebaseerd is op duidelijke principes zoals vrijwillige basis, loontoeslagen en in elke winkel een bespreking – vóór de uitbreiding wordt ingevoerd – van de evolutie van de tewerkstelling. Er moeten dan ook lokale akkoorden worden gesloten.


Social-Profitsectoren Brussel | sociaal meerjarenakkoord | Sinds 2010 al wachten de werknemers van de Brusselse Social-Profitsectoren op een kwalitatieve en kwantitatieve opwaardering van hun diensten in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Op 2 februari jl. hebben ze hierover een ontmoeting gehad met ministers Laanan en Vervoort en werd een kalender voor de tripartiete onderhandelingen opgesteld. De vakorganisaties hopen op die manier minstens één (of misschien meerdere?) maatregel(en) van hun eisenbundel voor 2017 aan de werknemers te kunnen aankondigen alsook een timing voor de andere maatregelen gespreid over de eerstvolgende jaren.

Share/Bookmark