BBTK > Nieuws > Snelnieuws | september 2017

4-9-2017 16:54 Afdrukken

Sportsdirect - Handel: De golf aan sluitingen die sinds 2015 bezig is over heel Europa, zet zich nog steeds verder. Ondertussen zijn er in België al 10 winkels gesloten en zijn er nog 3 in afwachting van een sluiting. Door winkel per winkel te sluiten ontsnapt de sportketen aan de wet-Renault en is er geen sociaal overleg noch een sociaal plan voor de getroffen werknemers. De 3 vakbonden zien zich dan ook verplicht over te gaan tot actie om zo de directie de ernst van de zaak te doen inzien.

Solidariteitsactie Rode Kruis – Social Profit: Op 5 september voerde de BBTK een actiedag bij het Rode Kruis. We deelden pamfletten uit aan de Mechelse hoofdzetel om de intrekking van het onrechtvaardig ontslag te eisen van een ontslagen BBTK-afgevaardigde. De BBTK wou met deze actie ook de directie van het Rode Kruis aanmanen tot een humanere omgang met het eigen personeel.

PC 226 – Logistiek: Dankzij het door BBTK onderhandelde sectorakkoord voor de jaren 2017-2018, worden de lonen vanaf september verhoogd met 1,1%. Deze verhoging slaat op de sectorale weddeschalen, de reële lonen én de bedrijfsbarema’s. Het is al de 3de verhoging van de lonen dit jaar, na 2 indexeringen met 1,4%.

Les restos du Cœur – Bergen – Social Profit: Het doek is gevallen over de oudste afdeling van de vzw. De Raad van Bestuur is overgegaan tot vereffening na een conflict tussen de overkoepelende federatie en de afdeling in Bergen. De beslissing komt er na enkele maanden van onderhandelingen. 11 mensen verliezen hierdoor hun job. De BBTK betreurt dan ook deze beslissing en stelt alles in het werk om de belangen van de werknemers te verdedigen.

PC 323 – Diensten: Voor de werknemers van de immobiliënagentschappen (pc 323) publiceerden we een nieuwe sectorale brochure over de arbeidsvoorwaarden. Er zijn ook een aantal nieuwe voordelen zoals een eindejaarspremie die gelijk is aan een dertiende maand, een substantieel sectoraal aanvullend-pensioenplan en binnenkort ook een syndicale premie van € 145 per jaar in plaats van € 135. Je vindt deze brochure op onze website www.bbtk.org of vraag er naar bij je afdeling of delegee.  

Share/Bookmark