BBTK > Nieuws > UNI Kaderleden: “Work-Life Management” Campagne 2014

9-10-2014 16:34 Afdrukken

 

UNI Kaderleden: “Work-Life Management” Campagne 2014

 

Sinds twee jaar organiseert UNI Global Union, en meer bepaald UNI Kaderleden, een veertiendaagse rond “Work-Life Management”. Daarmee willen de vakbonden wereldwijde sensibiliseringsinitiatieven nemen omtrent het belang van een goed beheer van het evenwicht tussen werk en privéleven voor het kaderpersoneel. Van 7 tot 20 oktober 2014 loopt de derde “Work-Life Management” veertiendaagse. Een strijd tegen de cultuur van ‘de klok rond’ werken (onder invloed van de technologische vooruitgang).

 

Je privéleven en je werk combineren is vaak kunst- en vliegwerk, en al zeker als je kaderlid bent. Kaderleden moeten immers vaak heel wat overuren kloppen zonder daar enige betaling of recuperatie voor te ontvangen. Het is voor hen dus niet gemakkelijk om privéleven en werk te combineren. Als gevolg daarvan hebben steeds meer kaderleden problemen met hun gezondheid, gaande van stress tot zelfs burn-out. En ook de impact van de alomtegenwoordige technologieën op de werkplaats speelt een rol. Sommige kaderleden hebben het gevoel dat ze nooit meer “loskomen” van hun werk, zelfs niet ‘s nachts of op vakantie.

De periode van de campagne werd specifiek gekozen omdat ze samenvalt met de Internationale Dag voor Waardig Werk (7 oktober), de actiedag van UNI Kaderleden ‘Werk je uren, niet méér’ (8 oktober), de Internationale Dag voor de Geestelijke Gezondheid van de WHO (10 oktober) en deactieweek voor de callcenters (20-26 oktober) waar de BBTK actief aan deelneemt.

 

Iets meer weten over “Work-Life Management” veertiendaagse ?

Surf op de UNI-weblog http://blogs.uniglobalunion.org/wlmgt/  

Share/Bookmark