BBTK > Nieuws > Warm onthaal militanten Vlaamse social profit

29-10-2018 17:29 Afdrukken

Warm onthaal militanten Vlaamse social profit

Op donderdag 25 oktober organiseerden de BBTK en de Algemene Centrale een warm onthaal voor de militanten van de Vlaamse social profit die van centrale zullen veranderen. Vanaf 1 januari 2019 geldt voor de 47 sectoren van deze centrales namelijk het principe van één centrale per sector. De social profit vormt hier een groot deel van.

 

 

 

In de woorden van Jan-Piet Bauwens,

federaal secretaris social profit:

“Arbeiders en bedienden verenigd, om nog meer vooruitgang te boeken in de social profit.”.

 

Dit onthaal werd geopend met een verwelkoming door de federale voorzitters Erwin De Deyn en Werner Van Heetvelde.

Erwin De Deyn: “Ik wil graag de BBTK-militanten bedanken voor hun inzet. Ik ben er zeker van dat jullie goed zullen worden opgevangen door onze collega’s van de Algemene Centrale. De BBTK verwelkomt ook met open armen de nieuwe militanten. Wij zijn er van overtuigd dat jullie bij ons minstens even goed werk zullen kunnen leveren. Dankzij dit akkoord zal onze syndicale slagkracht alleen maar versterken”.

Werner Van Heetvelde: “Het is ook een emotioneel moment. Maar het is geen echt afscheid. Wij zeggen altijd: ABVV is de familienaam, de centrale de voornaam. Jullie blijven in dezelfde familie.”.

Daarna kregen de militanten meer uitleg over de werking van hun nieuwe centrale en konden ze kennismaken met hun toekomstig secretaris. Ten slotte werden de communicatiemiddelen van beide centrales uit de doeken gedaan.

We herhalen het nogmaals: bedankt aan alle militanten die zich voor ons hebben ingezet. Welkom aan de nieuwe militanten. Samen zullen we de toekomst van syndicalisme waarmaken. Samen sterk!

 

Share/Bookmark