BBTK > Nieuws > My union lights me up !

7-10-2014 18:44 Afdrukken

UNI Global Union Call Center Campaign 2014

My union lights me up!

Elk jaar organiseren de Belgische vakbonden van de callcenters een specifieke sensibiliseringscampagne om de werkomstandigheden in deze erg competitieve sector te verbeteren. Van 20 tot 25 oktober zullen de BBTK en de andere Belgische leden van UNI onder het motto “My Union lights me up” pleiten voor een betere syndicale vertegenwoordiging voor alle werknemers van de callcenters.

 

Je ziet ze nooit want ze zitten aan de andere kant van de lijn. En toch verdienen de operatoren van de callcenters al onze aandacht. Hun werkomstandigheden zijn immers allesbehalve comfortabel. Elke oproep wordt gemonitord, elke pauze wordt strikt getimed, de doelstellingen qua efficiëntie moeten absoluut gehaald worden. Ook hun uurroosters zijn uitermate rekbaar… Er heerst bovendien een hevige concurrentie tussen de verschillende callcenters onderling, maar ook tussen de interne callcenters in bedrijven en de externe dienstverleners. Elk heeft maar één doel voor ogen: de prijzen zo laag mogelijk houden om contracten binnen te halen. En in zo’n spel is de werknemer altijd de verliezer.

In een dergelijke context is er voor de vakbonden nog heel wat werk aan de winkel. Daarom organiseert UNI Telecom Global Union (wereldvakbond van werknemers uit de telecomsector en de callcenters) sinds 2006 ieder jaar in oktober acties in de callcenters. De actie van dit jaar vindt plaats in de week van 20 tot 25 oktober 2014 met zowel de operatoren van de eigenlijke callcenters als die van de interne callcenters in bedrijven uit andere sectoren als doelgroep. Aangezien ook de financiële sectoren daarbij betrokken zijn, stapt UNI Finance mee in de actie van UNI Telecom.

Een afgevaardigde voor lichtere werkomstandigheden

Als lid van UNI Global Union heeft de BBTK zich van meet af aan voor dit project ingezet. De BBTK-militanten houden dan ook elk jaar sensibiliseringsacties en contactmomenten ten behoeve van de werknemers.

In deze jaargang van de actie wordt gewezen op het belang van syndicale vertegenwoordiging in de callcenters. De afgevaardigde is de vertegenwoordiger van de vakbond in het bedrijf. Hij staat op de eerste rij en waakt erover dat de werkomstandigheden voor alle werknemers behoorlijk zijn. En om afgevaardigde te zijn, moet je eerst en vooral… vakbondslid zijn. Daarom zullen de militanten de voordelen van het lidmaatschap voorstellen en duidelijk maken hoe je als lid de afgevaardigde de nodige kracht kan geven. De militanten zullen pamfletten en zaklampjes uitdelen, waarmee ze willen tonen hoe de afgevaardigde de werkomstandigheden “lichter” kan maken.

 

Een drukke actieweek

Het startschot voor de campagne wordt gegeven op 20 oktober met een bijeenkomst van militanten aan een callcenter in Brussel. Deze – voorlopig nog geheime – locatie werd niet toevallig gekozen. Het bedrijf in kwestie heeft immers nog geen enkele vakbondsvertegenwoordiging, vooral omwille van de vele onzekere contracten en uitzendkrachten die er aanwezig zijn. Elke vorm van collectief overleg is er dus onmogelijk. Dit komt maar al te vaak voor in de sector en illustreert dus perfect waarom UNI dit jaar voor dit campagnethema koos. We zijn ervan overtuigd dat deze actie de zaken in dit bedrijf in beweging zal zetten!

Voor de gelegenheid zal ook een afvaardiging van UNI aanwezig zijn. Zij draaien er een documentaire over onze actie en zullen ook de vorige edities belichten. De film zal later, op het Wereldcongres van UNI in december in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad, vertoond worden. De Belgische vakbonden zullen daar dus goed vertegenwoordigd zijn!

In de loop van de actieweek zullen nog andere acties volgen in de grote steden van het land: Antwerpen, Luik, Charleroi, …

 

 Download de pamflet

 

 Download the pamphlet in English

Share/Bookmark