BBTK > Nieuws > Coca-Cola: 90-jarig bestaan met 15 jaar non-stop herstructureringen

1-3-2018 14:27 Afdrukken

Coca-Cola: 90-jarig bestaan met 15 jaar non-stop herstructureringen

Dit jaar viert de Belgische tak van Coca-Cola zijn 90ste verjaardag, een evenement dat met veel bombarie wordt aangekondigd. Alles wordt uit de kast gehaald om deze symbolische datum te vieren en het publiek op een bijzondere tentoonstelling en andere festiviteiten te trakteren. Maar de BBTK wil ook aandacht vragen voor enkele andere markante cijfers en data … die minder schitterend zijn. We ‘vieren’ immers ook de 15de verjaardag van non-stop ontslagen van Belgisch personeel én zijn inmiddels aan de 26ste herstructurering toe. In de loop der jaren zijn de arbeidsvoorwaarden en het sociaal overleg blijven afbrokkelen. De werknemers hebben allesbehalve zin in een feestje: het wordt een verjaardag met een bittere nasmaak.
 
Al 4 maanden lang lopen onderhandelingen met de directie van Coca-Cola Belgium over de jongste herstructureringsronde. Het sociaal overleg verloopt moeizaam omdat de directie van geen wijken wil weten. Er zouden nog eens 79 jobs kunnen verdwijnen bovenop de lange lijst van werknemers die de laatste 15 jaar op straat zijn beland.

Naast die opeenvolgende ontslagrondes hebben de werknemers het ook gehad met de verslechterende arbeidsvoorwaarden, en dan vooral de alsmaar toenemende werklast. Die is voor het huidige personeel al onhoudbaar en dan zou de directie ze nog willen opdrijven door nog meer flexibiliteit in te voeren. In die omstandigheden hebben de werknemers van Coca-Cola maar weinig zin in een feestje.

Share/Bookmark