BBTK > Nieuws > Hervorming integratie- en inburgeringssector : stel zelf je vraag aan Sami!

10-12-2012 16:59 Afdrukken

Hervorming integratie- en inburgeringssector: stel zelf je vraag aan Sami!


De werknemers in de integratie- en inburgeringssector en bij de sociale tolk- en vertaaldiensten zijn ongerust. Minister Bourgeois besliste om de sector te hervormen, maar elke concrete informatie voor het personeel blijft uit. Het personeel kan via een mail om duidelijkheid vragen. De BBTK roept op om dit massaal te doen!


We moeten de minister duidelijk maken dat deze situatie voor heel veel onduidelijkheid en ongerustheid zorgt bij de medewerkers in de integratie- en inburgeringssector.


Daarom plannen de syndicale delegaties en de vakbonden een eerste actie.


Welke actie?


We stellen onze vragen aan de minister. Sami Souguir, als veranderingsmanager aangesteld door de minister, vraagt aan de werknemers om alle vragen die ze hebben aan hem door te sturen. Laten we dat dan ook doen!
Wat willen we met deze actie bereiken?


We willen dat de minister beseft dat de medewerkers uit de sector ongerust zijn over de hervormingsplannen. Ongerust over de eigen job en arbeidsvoorwaarden maar ook over het maatschappelijk belang van hun job. Wordt deze hervorming misbruikt om ook de inhoud van de job aan te passen?


Wat kan jij doen?


Zet je vragen over de gevolgen van de hervorming in een e-mail en stuur deze naar de veranderingsmanager. Het emailadres: status@vlaanderen.be . Vergeet niet je syndicaal afgevaardigde of secretaris in kopie te zetten. Je mag je mail ook doorsturen naar dgovers@bbtk-abvv.be .


De syndicale delegaties uit de sector en de vakbonden verzamelen alle vragen die de medewerkers uit de sector stellen aan de minister.


We bezorgen de minister het pakket en we vragen antwoorden!

Share/Bookmark