BBTK > Nieuws > Mobile BBTK, de website van de BBTK nu ook beschikbaar voor alle smartphones

15-6-2012 12:05 Afdrukken

Mobile BBTK, de website van de BBTK nu beschikbaar via Mobile Web, iPhone App en Android App  

 

De BBTK lanceerde onlangs iBBTK, een iPhone-app en een mobiele website m.bbtk.org voor alle andere smartphones. Nu is ook de Android versie beschikbaar. Een primeur voor een Belgische bediendevakbond.


Via iBBTK, dat je gratis kan downloaden in de AppStore, krijg je snel toegang tot alle laatste nieuwtjes van de vakbond. Je vindt er ook antwoorden op de vaakst gestelde vragen over de sociale wetgeving. Tegelijk is iBBTK ook een “sociaal platform” dat de sociale netwerken waarop de BBTK actief is (Facebook, Twitter, Youtube en Flick’r) groepeert en de gebruikers de mogelijkheid biedt om deze informatie te delen. Tevens is het mogelijk zoekopdrachten in te geven, die alle nieuwsbronnen van de applicatie afzoekt. Je vindt de gewestelijke afdelingen van BBTK ook op kaart terug.

De mobiele website van de BBTK, die op m.bbtk.org beschikbaar is, geeft je snel toegang tot alle laatste nieuwtjes van de vakbond. Je vindt er ook antwoorden op de vaakst gestelde vragen over de sociale wetgeving. Mobile BBTK groepeert  ook een aantal sociale netwerken waarop de BBTK actief is (Facebook, Twitter,) en biedt de gebruikers de mogelijkheid om deze informatie te delen.  

De Android App is vanaf nu beschikbaar via Google Play.


Internet overal, altijd

De BBTK heeft niet zomaar besloten om in te zetten op mobiel internet. Bijna één internetgebruiker op twee heeft in de voorbije drie maanden via mobiel internet gesurft. Dit overdonderende succes heeft uiteraard veel te maken met de groeiende populariteit van de smartphones. Ook blijkt dat de regelmatige gebruikers van deze smartphones tot het BBTK publiek kunnen gerekend worden. Het is deze overlapping van doelgroepen die de BBTK ertoe heeft aangezet om deze applicatie ter beschikking te stellen van alle bedienden. Met de sociale verkiezingen in zicht, gaat het om een belangrijke stap vooruit die de leden en militanten van BBTK zal toelaten sneller de nodige informatie te vinden.


Toekomstige ontwikkelingen

Aangezien iBBTK de allereerste ‘vakbonds-app’ in dit land is, zijn de beoordelingen van de gebruikers voor ons erg belangrijk om onze positie te bepalen en diensten te kunnen aanbieden die zo nauw mogelijk aansluiten bij de verwachtingen van de gebruikers.
Er is eveneens een Franstalige versie van de app iBBTK beschikbaar onder de naam iSETCa.

 

 

Share/Bookmark