BBTK > Nieuws > Snelnieuws februari 2018

19-2-2018 11:29 Afdrukken

RTL Belgium: Het personeel en de directie hebben een akkoord bereikt. In plaats van 105 jobs (op 800) zouden er slecht 91 verdwijnen. De sociale impact van de herstructurering is dus minder groot.

Sanoma: Sanoma Belgium heeft bekend gemaakt de intentie te hebben om haar vrouwenbladen aan Roularta te verkopen en 96 jobs te schrappen. Het staat nog niet vast, maar wellicht zullen de journalisten de Mechelse hoofdzetel moeten ruilen voor een kantoor in Haren (Roularta). Voor de werknemers is dit een koude douche. De vakbonden zullen alles op alles zetten om het aantal ontslagen te beperken.

Château de Limelette | Waals-Brabant: De werknemers klagen al enkele maanden verschillende problemen aan in de onderneming. De erbarmelijke staat van de infrastructuur zorgt voor slechte arbeidsomstandigheden. Bovendien hebben ze sinds november 2017 geen enkele maaltijdcheque meer ontvangen. Idem voor de ecocheques van vorig jaar. De werknemers hebben daarom op 13 februari het werk neergelegd. Ze hopen dat de directie zo hun noodkreet zal horen. 

Brussels Airlines | Luchtvaart: Hoewel de directie volhoudt dat er in 2018 geen veranderingen binnen de luchtvaartmaatschappij zullen komen, blijven de Belgische werknemers toch ongerust. De vakorganisaties wachten vol ongeduld 12 maart af. Die dag zal de CEO van Eurowings naar Brussel afzakken om de toekomst van de Belgische tak in een gedetailleerd plan uit de doeken te doen. De vakorganisaties vragen de garantie dat Brussel een strategisch beslissingscentrum zal blijven voor de groep.

 

Share/Bookmark