BBTK > Nieuws > Snelnieuws juni 2018 (2)

26-6-2018 12:23 Afdrukken

Lyfra Lekkerland: De directie kondigde op 15 juni aan de intentie te hebben om de vestigingen in Genk en Drongen te sluiten. De vestiging in Lot zou dan weer geheroriënteerd worden. 48 jobs komen zo op de helling te staan. Amper een jaar geleden werd Lekkerland overgenomen door Lyfra. Het personeel en de vakbonden voelden al langer dat er iets zou veranderen maar vooral de omvang van de herstructurering kwam als een klap aan. De procedure-Renault werd opgestart.

DXC Technology Belgium | IT | Mechelen: Op vrijdag 22 juni hebben de personeelsleden van de IT-leverancier van de Vlaamse overheid opnieuw het werk neergelegd. De directie had eerder dit jaar aangekondigd de 45-plussers systematisch te willen vervangen door “jonge teams”. Een eerste staking op 30 maart werd massaal opgevolgd maar de directie bleef alle overleg weigeren. Er waren eerder ook al ludieke acties bij klanten en aan de hoofdzetel in Parijs. De actie had als doel het overleg terug op te starten.

La Grande Récré | Handel: Slecht nieuws uit de speelgoedsector want onlangs werd de Franse groep Ludendo, eigenaar van de winkelketen La Grande Récré, failliet verklaard. Het merk had al meer dan 40 jaar voet aan grond in België. 95 werknemers (waarvan 85 met een vast contract) zullen hun baan verliezen. Sinds de aankondiging hebben de 16 winkels (vooral in Brussel en Wallonië) definitief hun deuren gesloten. 

Total Petrochemicals | Industrie | Feluy: Het personeel heeft het door de directie voorgestelde plan ‘Ambition’ verworpen en wil tot nader order geen overuren meer presteren. Het plan voorziet € 45 miljoen investeringen in 3 productie-eenheden op de site van Feluy. Maar op twee voorwaarden: de afdeling polystyreen en de productie-eenheid polypropyleen worden definitief gesloten. Meer dan 71 banen zouden door die maatregelen getroffen worden, al zou dit volgens de directie vooral via natuurlijke afvloeiingen (pensioen) verlopen. Maar die banen worden niet vervangen, hoewel de werknemers nu al met een structureel tekort aan mankracht te kampen hebben en daardoor ongewoon veel overuren moeten kloppen.

Share/Bookmark