BBTK > Nieuws > 500 euro + 500 euro + 750 euro… een startbonus waarop jij recht hebt als duale leerling

8-10-2018 18:50 Afdrukken

500 euro + 500 euro + 750 euro

een startbonus waarop jij recht hebt als duale leerling

 

Combineer jij leren op de schoolbank met leren op de werkplek? Dan is er veel kans dat jij recht hebt op een startbonus. Deze is hervormd sinds 1 september 2018. We zetten voor jou de regels even op een rijtje.
 

Je vroeg reeds een startbonus aan?

Een verlenging (zelfde finaliteit en zelfde werkgever) blijft onder de oude regelgeving. Vergeet je nieuwe overeenkomst niet in te dienen, om de verlenging te melden. Binnen de 4 maanden na het succesvol beëindigen van het opleidingsjaar (of na een vroegtijdige stopzetting van de overeenkomst voor werkgevers), dien je de betaalaanvraag in te dienen. Deze vier maanden beginnen te tellen vanaf de einddatum op het attest van de school. In het eerste en tweede opleidingsjaar ontvang je 500 euro, in het derde opleidingsjaar krijg je 750 euro.

Je vroeg nog nooit een startbonus aan of de finaliteit of je werkgever wijzigden

Dan val je onder de nieuwe regelgeving en moet je jonger zijn dan 18 jaar op 1 september van het schooljaar waarvoor de bonus wordt betaald.  Ook hier geldt dat je binnen de 4 maanden na het einde van het schooljaar, dus tot 31/12, een betaalvraag kan indienen. Bij je eerste en tweede aanvraag ontvang je 500 euro, bij de derde aanvraag krijg je 750 euro.

Kijk voor meer info op de vernieuwde website van de ABVV-jongeren www.magik.be en schrijf je in voor de nieuwsbrief.
 

Nog vragen of twijfel je nog?

Spring eens binnen bij een jongerenmedewerker in een ABVV-kantoor bij jou in de buurt. Zij staan voor je klaar met alle info die je nodig hebt.
Share/Bookmark